Hygiëne van mond en kunstgebit

reiniging

 

Net als tanden en kiezen, moet ook een kunstgebit goed worden verzorgd. Als u het niet regelmatig schoonmaakt, blijven er voedselresten achter. Zowel op uw kunstgebit als eronder. Reinig uw gebit daarom zorgvuldig na iedere maaltijd.

 

Gebruik een speciale protheseborstel en water om etensresten goed te verwijderen. Gebruik géén tandpasta. Tandpasta schuurt teveel. Reinig uw kunstgebit dagelijks met een bij de drogisterij beschikbaar reinigingsmiddel of een afwasmiddel. Vraag eventueel uw tandarts of mondhygiënist om advies.

 

Houd behalve uw kunstgebit ook uw mond schoon. U kunt uw tandvlees met een zachte tandenborstel poetsen. Gebruik daarvoor gewone fluoride tandpasta. Masseer met een zachte tandenborstel minstens één keer per dag het tandvlees waarop uw kunstgebit rust.

Als u een kunstgebit draagt wil dat niet zeggen dat een bezoek aan de tandarts overbodig wordt. Controle bij de tandarts blijft belangrijk.

 

Gebitsbeschermers

gebitsbeschermer

Gebitsbeschermers worden veelal toegepast bij sporten met veel lichamelijk contact dat beschadiging van het gebit tot gevolg kan hebben. Hierbij kan men denken aan: hockey, boxen of rugby. Door middel van een afdruk van de kaak kunnen we een goed passend gebitsbeschermer voor u maken. Door het dragen van een gebitsbeschermer beschermt u uw tanden maar door een harde tik kan er toch schade aan uw gebit ontstaan.

 

 

 

Splint

splint

 

Een splint wordt in zijn algemeenheid toegepast bij patiënten die last hebben van knarsen of andere kaakgewrichtsproblemen.